Ombud Prefabsystem Syd

Stefan Abrahamsson

Projektledare Prefabsystem Syd

Lars Bengtsson

Byggherre

Steptura

Beställare

BRA Bygg

Stomkonstruktör

Optima Engineering

Stommontör

GEMAB

 

Hybridstomme bär upp moderna lokaler för forskning, träning, konferens och möten

GoCo Health Innovation City är en ny samlingsplats i Göteborg för forskare, entreprenörer och kompetenser från hela världen. Här har fastighetsbolaget Steptura skapat ett innovations-kluster i världsklass för hälsa – där samverkan är en grundpelare. Nu uppförs GoCo Active Lab som blir basen för CCRM Nordic, ett nationellt center för utveckling och produktion av avancerade läkemedel.

Byggnaden är en kombinationsbyggnad om ca 15 000 BTA bestående av två koncept: ett nationellt center för forskning på avancerade terapier (Lab) och en ny plattform för förebyggande hälsa och på sikt bättre folkhälsa (Active). De båda koncepten sammanfogas i en gemensam byggnad och bärs upp av en hybridstomme med rätt material på rätt plats. Återvunnet stål i form av Green HSQ används i stålbalkar och projektet ska klassas som Leed Gold.

Prefabsystem Syd konstruerar, levererar och monterar en hybridstomme till GoCo Active Lab bestående av matrisgjutna SW-väggar i betong, limträpelare och balkar, stålpelare och stålbalkar, betongpelare och betongbalkar. HD/F, MHD/F, hiss och trapphusväggar samt RD, betongtrappor och plan.

Montagetid v.44, 2024 – v.5, 2025