Säljare Prefabsystem Syd

Mårten Holmberg

Projektledare Prefabsystem Syd

Gunnar Sjökvist och Marcus Lindfors

Byggherre och beställare

Rusta F4 Construction

Systemprojektering

Prefabsystem Syd, internt
Johan Sjödin och Alexander Johannisson

Stommontör

Prefabsystem Montage Stockholm AB

Ökad kapacitet för Rustas Centrallager i Norrköping

Med över 150 varuhus är Rusta den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel. Navet i Rustas logistikkedja är distributionscentralen i Norrköping som man nu utökar för att möta kommande års expansion.

Prefabsystem Syd har på totalentreprenad fått uppdrag av Rusta F4 Construction att uppföra en så kallad ”tätt hus” entreprenad. Jämfört med en traditionell stomentreprenad innefattar entreprenaden, förutom stombyggnationen, även taktäckning, brandavskiljande innerväggar, trappor av stål och betong, takavvattningssystem samt utvändiga dörrar och fönster.

I projektet samarbetar vi med vårt systerbolag Prefabsystem Montage som ansvarar för montage av Betong, Stål, TRP-högprofilplåt och plåtsandwich på arbetsplats.

Med en byggnadsarea om ca 54 000 kvm och en bruttoarea om ca 69 000 kvm är Rustas Centrallager Prefabsystem Syds hittills största projekt och konstruktionen består av
pelare och balk av betong, pelare och balk av stål, sekundärstål, TT/F-bjälklag, HD/F-bjälklag, TRP-högprofilplåt och plåtsandwichpaneler. Totalt ca 18 500 ton betongprodukter innefattande pelare, takbalkar, bjälklagsbalkar, HD/F-bjälklag, TT/F-bjälklag, massiva innerväggar och socklar. Totalt ca 750 ton stålprodukter innefattande TRP-högprofilplåt, stålpelare och stålbalk
Totalt ca 16 500 m2 plåtsandwichväggar för fasader och innerväggar.

Montagestart sker vecka 11 -2020