Uldis är vår nye Affärschef med placering på Växjö-kontoret. Han bor i Växjö tillsammans med fru och två döttrar och hela familjen har ett stort engagemang i olika sporter. Veckorna fylls utöver jobbet av Crossfit, simning och tyngdlyftning och innefattar även olika tränaruppdrag.
Tid för eget husbygge har det trots jobb och allt idrottande gått att klämma in. Den sista november i år går flyttlasset till det nya huset – i betongprefab såklart!
Uldis beskriver sig själv som en positiv och omtänksam person som älskar humor och trots att han gillar att jobba och träna hårt så är han grym på att ta powernaps.

Välkommen till oss Uldis, vad gjorde du innan du började på Prefabsystem Syd?

– Innan jag började på Prefabsystem Syd, jobbade jag på Heidelberg Materials Precast Abetong AB, a.k.a. Abetong, och på Husdivisionen. Min initiala roll var som säljare för region Östergötland och Småland. 2019 gick jag över till att bli en operativ försäljningschef och jobbade med det fram till i våras. Jag var på Abetong i 9 år. Åren innan jobbade jag i nästan 15 år på ett företag som heter Balco och där hade jag väldigt många roller, från verkstadsanställd till projektledare.

Vad tycker du gör Prefabsystem Syd till en intressant arbetsplats och vad är er styrka?

– Speed and simplicity. Det är en väldigt snabbfotad organisation där jag som affärschef själv kan besluta och påverka utan några större byråkratiska internprocesser. Bolagets styrka är även att tack vare olika samarbetspartners/leverantörer kunna bygga ihop fina paketlösningar till våra kunder och därmed hjälpa till med att förenkla våra kunders resa genom byggprocessen. Men den största styrkan som jag anser är kompetensen i bolaget. Det var det första som imponerade på mig när jag träffade alla kollegor och det fortsätter att imponera på mig även nu när har varit i bolaget några veckor.

Vad känns mest inspirerande att hugga tag i nu som ny på jobbet?

– Lära mig allt om hybridstommar. Det var bolagets expertis inom hybridstommar som lockade mig hit. Jag anser att det är den mest hållbara byggmetoden för framtiden.

Vad är det första du gör när du kommer till jobbet på morgonen?

1. Kollar om jag hunnit till kontoret innan kollegan Gunnar. Vi har en grej där om vem som ska tända kontoret…( har vunnit en gång)
2. Sätter på kaffe, eftersom Gunnar inte dricker kaffe.
3. Startar datorn, hämtar kaffe.
4. Dricker kaffe och beundrar Gunnars matta av pappershögar vid sitt bord en stund.
5. Sätter igång och jobbar.

Uldis sitter på Växjö-kontoret och nås på
0725–400 011 eller uldis.lundin@prefabsystemsyd.se