Peter är Prefabsystem Syds senste tillskott och med honom som Ekonomichef samlas alla delar av företaget nu under ett och samma tak. Peter, som bor i Alingsås med sambo och barn, är en riktig sportfantast och är bl.a. engagerad som ledare i barnens fotbollslag.

Välkommen Peter, vad gjorde du innan du började på Prefabsystem Syd?

– Innan jag började här tillbringade jag 13 år inom banksektorn. Där har jag arbetat som rådgivare med inriktning mot såväl privat som företag vilket på ett sätt är lite roligt, då jag nu ska bli den personen som jag tidigare haft kontakten med. Så det blir en utmaning.=)

Din roll på företaget är ny, hur ser du på den idag och hur önskar du att den utvecklas inom de närmsta åren?

– Rollen är ny både för företaget och för mig. Dock känns det som ett naturligt steg i företagets utveckling att vi nu samlar hela verksamheten under samma tak. Min roll avser egentligen två delar som tidigare legat på VD och externt.

– Den ena delen är att ha det övergripande ansvaret över bolagets ekonomi. Tidigare köpte vi in vissa delar externt men dessa men dessa kommer nu ligga i företaget. Samtidigt har Michaela sedan tidigare delvis arbetat med ekonomifrågor men nu bildar vi en ekonomiavdelning med helhetsansvar. Genom att skapa en egen ekonomiavdelning hoppas vi även att vi ska underlätta och avlasta för våra kollegor när frågor dyker upp.

– Den andra delen är att jag även kommer fungera som en controller, där uppföljningen av projektekonomin hamnar på mitt bord. Detta kommer numera skötas av mig och vår vVD Mårten.

– Eftersom rollen är ny kommer det att krävas lite tid för att allt ska hamna på plats och jag är ödmjuk med att det mesta även är nytt för mig. Men med tiden är jag dock övertygad om att det kommer bli riktigt bra och jag ser verkligen fram emot denna utmaning.

Vad skulle du säga är Prefabsystem Syds största styrka som företag?

– Styrkan i bolaget är helt klart att vi lyckats samla en stor kompentens och vilja att arbeta hårt med en god gemenskap där alla ska trivas, ha roligt tillsammans och känna sig viktiga. Förtroendet är stort för varje medarbetare och ger på det sättet möjlighet till personlig utveckling. Detta gör att vi kan driva ett stort bolag i liten skala, vilket vi tycker är en framgångsfaktor.

Vad gillar du mest med ditt arbete?

– Mitt måtto är att jag vill känna att jag utvecklas och har roligt varje dag och det gör jag verkligen här. Jag har fantastiska kollegor som välkomnat mig på bästa sätt och jag är väldigt tacksam över att jag får chansen att vara med på den resa som bolaget har påbörjat. Min roll gör att jag både får en överblick över hela bolagets verksamhet, men även blir involverad på detaljnivå vilket känns jätteroligt. Det gör att jag kan se hur varje liten del bidrar till det stora.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Utöver mitt sportintresse där jag följer så mycket jag bara kan med störst fokus på fotboll och vinterstudion, så umgås jag främst med familjen på ledig tid. Om somrarna blir det mycket båtturer och en del camping och på vintern är skidsemester ett måste. Mina barn idrottar en hel del och här är jag involverad som ledare i båda barnens fotboll så det är mycket vardagspussel. Sedan jobbar jag på att återuppta min golf som fått stå tillbaka under många år…

Peter sitter på Kungsbacka-kontoret och nås på
0725–400 093 eller peter.ljunglund@prefabsystemsyd.se