Vi breddar vår kompetens med nytillskott inom konstruktion

Vårt nya tillskott Johan är civilingenjör och har doktorerat inom limträkonstruktioner. Han bor i Växjö tillsammans med sambo och tre barn och ägnar stor del av fritiden åt idrott, både som utövare men också som ledare. 2008 var Johan klar med sin doktorsavhandling vid Linnéuniversitetet och ingen är gladare än vi av att få ta del av Johans expertis inom limträkonstruktioner!

Välkommen Johan, vad kommer din roll på Prefabsystem Syd att vara?

– Konstruktör i olika delar av projekten kommer bli min roll. I anbudskeden handlar det om att ta fram förslagsskisser och mängder som vi sen lämnar pris på. Får vi projekt så blir det att man antingen lämnar över projekten till konsulter alternativt att jag driver projekten själv som projekteringsledare.

Vad tycker du gör Prefabsystem Syd till en intressant arbetsplats?

– Finns stor erfarenhet bland mina kollegor på att jobba med stommar vilket gör det till intressant arbetsplats. Man har ju även byggt några spektakulära byggnader som exempelvis ICON. Få jobba med liknade byggnader i framtiden känns ju väldigt spännande. Att Prefabsystem Syd vidare är materialoberoende gör ju att det finns möjlighet att komma tillbaka till träsidan igen vilket känns lite lockande.

Finns det någon del inom ditt yrke som du brinner lite extra för?

– Gillar framförallt att driva projekt som inte är helt spikade från början. Dvs att man jobbar tillsammans med arkitekt, beställare och andra aktörer i förprojekteringsskedet och tar fram en optimal stomme.

Johan sitter på Växjö-kontoret och nås på
0725-400 844 eller johan.sjodin@prefabsystemsyd.se