För 8 år sedan startade Hans Lindfors och en kollega Prefabsystem Syd tillsammans. I år är Hans en av kandidaterna till utmärkelsen Entrepreneur of The Year 2022!

EY är en av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 60 länder världen över och lyfter fram entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag.

Hans har under hösten deltagit i urvalsprocessen och gått vidare till nästa steg i regionen vilket inneburit en djupintervju och ytterligare granskning utifrån flera kriterier. I november hålls sex regionfinaler där en extern och oberoende jury utser varje regionvinnare. Den nationella finalen och vem som blir Sveriges representant i världsfinalen avgörs i början av februari 2023.

Vi tog tillfället i akt och ställde några frågor till Hans om hur hans tankar går kring EY och att driva företag:

Hur kändes det när du fick veta att du blivit nominerad?

– Det kändes väldigt hedrande och spännande! Som ett kvitto på att man har lyckats och att andra noterar detta.

Vad har varit mest spännande i urvalsprocessen?

– Att få träffa så mycket nya duktiga och erfarna människor. Jag har också fått en bättre förståelse för vad andra ser i mig som entreprenör och i vårt företag. När man är mitt i och uppe i verksamheten så kör man ju liksom bara på även om jag naturligtvis har en känsla om att det går ganska bra. Det är också väldigt intressant och utvecklande att träffa många andra företagsledare och får höra om hur de planerat och styrt sina företag till att bli framgångsrika.

Vad är din största lärdom av att ha tagit steget och startat eget företag?

– Man får lära sig så mycket nytt genom att starta upp och driva ett företag till skillnad om man är anställd. Det är otroligt utvecklande och man växer som person. Sen finns det såklart en oro att det skall gå dåligt. Jag har ju som ägare ett stort ansvar för all personal man har anställt in i bolaget och vill ju verkligen att alla skall trivas och att det skall gå bra.
Men jag är så glad och stolt över att jag vågade ta steget och tro på mig själv och på att detta skulle lyckas. Jag hade ju ändå ett ganska bra jobb innan men var naturligtvis inte helt nöjd…

Vi håller tummarna och önskar Hans ett stort lycka till vidare i tävlingen!