Ny ingenjörs-duo ”stommen” i APP:s nya symbolfastighet ICON Växjö

Nystartade Prefabsystem Syd står som exklusiv stom-leverantör till APP:s nya centrum-fastighet i Arenastaden – ICON-Växjö. Det kommer att bli en symbolfastighet för regionen med kontor, skola, bowling, nöjesavdelning, lägenheter, skybar samt en spaanläggning i världsklass.

– Det är fantastiskt smickrande att med ett nystartat bolag få förtroende och möjlighet att titta på ett sådant här projekt. Att sedan gå hela vägen och bli utsedd som stom-leverantör känns stort. Ett kvitto på att vi levererat innan i branschen och att det finns ett förtroende för oss, säger Hans Lindfors, Vd på Prefabsystem Syd.

Bakgrund

Prefabsystem Syd, som består av Hans Lindfors och Peter Gustavsson, startade upp sin verksamhet i juni i år. Man såg att det saknades ett helhetstänk i branschen och ville därför erbjuda helhetslösningar för komplexa stomentreprenader kombinerat med leverans och montage. Och de har fått en minst sagt flygande start!

Ett 10-tal projekt är sålda varav en del redan levererade och vissa under projektering. Däribland Projekt Vallastaden i Linköping där en helt ny stadsdel håller på att växa fram. Prefabsystem Syd levererar i början av 2016 stommar till Kv Intellektet som består av 7 olika huskroppar som delvis sitter ihop.

Lång erfarenhet i prefab-branschen

– Styrkan som liten oberoende aktör är att vi nu kan välja de samarbeten som gynnar våra beställare bäst. Många delar i processen kan påverka slutresultatet, vi jobbar stenhårt med att optimera materialval och letar tekniska lösningar som kan förbättra projekten. Vi finns också med som en rådgivande resurs under hela projektets gång vilket i slutändan kan spara kunderna både tid och pengar, berättar Hans Lindfors.

Kontakt

Hans Lindfors VD, hans@prefabsystemsyd.se, 0725-400 217
Peter Gustavsson peter@prefabsystemsyd.se, 0725-409 933